Goed idee!

januari

Een begin van een nieuw jaar. Voor de meeste mensen een mooie moment voor goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten en liever zijn tegen je familie. Helaas eindigen al die goede voornemens vaak binnen 3 weken op de bodem van de prullenbak. Jammer want soms zijn goede voornemens ook gewoon hele goede ideeën. Daar gaan we ons deze maand eens op focussen. Wie weet wat het oplevert?

Waarom vinden we het eigenlijk zo moeilijk om die voornemens om te zetten in daden? Je maakt ze toch niet voor niets? Toch blijkt dat voor veel mensen die goede voornemens eigenlijk vrijwel onhaalbaar zijn. Maak je doelen dus niet te groot. Bijvoorbeeld: ‘Ik moet 10 kilo afvallen’ is heel groot. Wat als je nu gewoon zegt: ‘Ik wil vijf kilo afvallen.’ Zo wordt het een stuk haalbaarder. En bedenk vervolgens iets dat je elke dag makkelijk kunt doen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld: Ik ga op de fiets naar mijn werk in plaats van met de auto. En ik eet doordeweeks geen suikerrijke producten. Belangrijk is dat je gestelde doel je ook echt iets oplevert. Maakt het je gelukkiger als je 5 kilo bent afgevallen?

Als ouder heb je vaak ook veel goede voornemens. Ik ga liever zijn voor de kinderen. Of juist strenger. We gaan meer leuke dingen doen samen. We gaan gezonder eten.
Dit soort doelen gaan nog wel eens mis als jij de enige binnen het gezin bent die het doel heeft gesteld. Aan gezinsdoelen werk je samen. Dat betekent dat iedereen binnen het gezin het eens moet zijn met het doel en bereid is om hieraan te werken. Niet altijd makkelijk maar zeker zinvol.

Heb je belangrijke doelen te halen, maar weet je niet goed hoe? Neem dan gerust contact met ons op.