Whatshappy? Avond voor ouders in het cultuurcentrum Deurne.

whatssshappy

Op dinsdagavond 22 oktober heeft Zorg in Deurne jeugd een avond georganiseerd over de omgang met social media gebruik voor ouders van leerlingen van het basisonderwijs.

Onze jongerenwerker Roy de Vries hield het praatje samen met Judith Schwarte, voorheen jeugdarts bij de GGD in deze regio.

De boodschap werd interactief gebracht met vragen voor het publiek, een quiz en filmpjes.

Veel ouders maken zich zorgen om het beeldschermgebruik en zien gevaren in de online wereld. De rode draad van het advies bestond uit: waar je je kind offline aan de hand zal nemen, zul je dit online ook moeten doen. Dus veel meer samen met het kind kijken wat ze doen en ze zelf mede verantwoordelijk maken voor de tijd die ze online besteden.

Een pakkend filmpje ging over: “wat als het boek na de Ipad op de markt was gekomen?” In dit filmpje werden zorgen geuit dat boeken zorgen voor isolatie, voor passief gebruik, voor summiere informatieoverdracht. Daarentegen zorgt de online wereld juist voor activatie, interactie, sociale omgang en een enorme beschikbaarheid aan informatie.

Het publiek deed goed mee waardoor de sprekers ook concreet advies konden geven. De avond werd gezellig afgesloten in de foyer van het cultuurcentrum.